• salons slaapcomfort tafels en stoelen salon
 • salons slaapcomfort tafels en stoelen salon
 • salons slaapcomfort tafels en stoelen salon
VANDAAG Gesloten - Telefonisch bereikbaar
 • Ma 06/04:

  Gesloten - Telefonisch bereikbaar

 • Di 07/04:

  Gesloten - Telefonisch bereikbaar

 • Woe 08/04:

  Gesloten - Telefonisch bereikbaar

 • Do 09/04:

  Gesloten - Telefonisch bereikbaar

 • Vr 10/04:

  Gesloten - Telefonisch bereikbaar

 • Za 11/04:

  Gesloten

 • Zo 12/04:

  Gesloten

 • Feestdagen:

  Gesloten

21 reviews
4.5/5
Raffino
Visit our shop for the latest prices.
PUURSESTEENWEG 397 2880 BORNEM
037762868

Een nieuw bed om van te dromen

Een bed is ongetwijfeld een van de belangrijkste meubelstukken in je woning. Je brengt er namelijk heel wat tijd in door. Bovendien beïnvloedt goede slaap jouw gemoedstoestand overdag. Maar waar let je nu op als je een nieuw bed aankoopt? We sommen de belangrijkste criteria voor je op in dit blogartikel!

Een nieuw bed van goede kwaliteit kiezen

Wist je dat je een derde van je leven al slapend doorbrengt? Het loont dus zeker de moeite om grondig na te denken over de aankoop van je nieuwe bed. Let er bijvoorbeeld op dat je bekken en schouders voldoende wegzakken in de matras wanneer je op je zij ligt te slapen, maar dat ze toch voldoende tegendruk krijgen. Daarnaast is het nodig dat je rug in zijlig een S-vorm aanneemt. Hou deze regels zeker in je achterhoofd, want ze zorgen ervoor dat je rug, bekken, knieën en schouders in goede conditie blijven én dat je goed kan slapen. Zorg ook dat je matras aangepast is aan jouw slaappatroon. Ze mag namelijk niet te hard of te zacht zijn. Kortom, een nieuw bed ondersteunt jouw lichaam optimaal. Jouw gezondheid komt altijd op de eerste plaats, toch?

Een bed is ongetwijfeld een van de belangrijkste meubelstukken in je woning.

Welk nieuw bed: een lattenbodem of een boxspring?

Een bed met lattenbodem of een boxspring heeft elk z’n voordelen. Een bed met lattenbodem bestaat uit een houten of metalen kader, een lattenbodem en daarbovenop een matras. Een boxspring is daarentegen een box met veren, een matras en eventueel nog een topper. Zo’n boxspring oogt altijd mooi en stijlvol, maar een bed met lattenbodem hoeft zeker niet onder te doen qua design. Het voordeel van een boxspring is dan weer dat het bed aan de hoge kant is, waardoor in- en uitstappen makkelijker wordt. Ook de ventilatie en de mogelijkheden voor zit- en ligcomfort zijn uitstekend, maar in het algemeen is er geen kwaliteitsverschil in vergelijking met een bed met lattenbodem. Zeker niet op vlak van lichaamsondersteuning. Een bed met lattenbodem heeft als grote voordeel dat je als koppel elk je eigen slaapzone kan creëren, mét aangepaste matras. Er komt dus zeker wat denkwerk kijken bij de aankoop van een nieuw bed.

Raffino geeft handige tips voor je nieuwe bed.

Nog meer tips voor je nieuwe bed

Let ook zeker op de afmetingen van je nieuwe bed. Je hebt de keuze uit een eenpersoonsbed, een tweepersoonsbed, een twijfelaar of zelfs een kingsize bed. Allemaal beschikbaar in ons assortiment! Vergeet bij een bezoekje aan onze meubelwinkel geen kleine schets, met afmetingen, van je slaapkamer mee te brengen. Zo kunnen onze interieurspecialisten kijken welk bed geschikt is voor jouw ruimte terwijl ze rekening houden met de afmetingen van de kleerkast, de nachtkastjes of je andere slaapkamermeubelen.

Hoe match je een nieuw bed met je interieur?

Ten slotte wil je natuurlijk dat je nieuwe bed perfect past in je interieur. Gelukkig helpt je bedtextiel je daar al een heel stuk mee verder. Ga voor warme kleuren om er volledig tot rust te komen. Denk daarnaast aan een hoofdkussen afgestemd op jouw slaaphouding. En de bijhorende nachtkastjes om je boek op weg te leggen, natuurlijk. Nog meer advies nodig? Je bent altijd welkom in meubelwinkel Raffino.

salons slaapcomfort tafels en stoelen salon tafels salons slaapcomfort tafels en stoelen salon tafels

JOUW COMFORT, DAG EN NACHT

BEKIJK MEER