• boxspring bed boxspring of bed luxe boxspring
 • boxspring bed boxspring of bed luxe boxspring
 • boxspring bed boxspring of bed luxe boxspring
VANDAAG Gesloten
 • Di 20/04:

  Gesloten

 • Woe 21/04:

  10:00 tot 18:00u

 • Do 22/04:

  10:00 tot 18:00u

 • Vr 23/04:

  10:00 tot 18:00u

 • Za 24/04:

  10:00 tot 18:00u

 • Zo 25/04:

  13:00 tot 18:00u

 • Ma 26/04:

  Gesloten

 • Feestdagen:

  13:00 tot 18:00u

21 reviews
4.5/5
Raffino
Visit our shop for the latest prices.
PUURSESTEENWEG 397 2880 BORNEM
037762868

Kies je een boxspring of een bed?

Je slaap is belangrijk, dat weet iedereen. Toch ligt een Belg maar al te vaak wakker. Niet enkel door te piekeren, maar vaak omdat het bed geen goede match is. Tijd voor verandering! Maar wat kies je in godsnaam? Kies je voor een boxspring of voor een klassiek bed met lattenbodem? Dankzij onze expertise beantwoorden we enkele van de meest gestelde vragen over het verschil tussen een boxspring en een bed. Zo is je bedje straks gespreid wanneer je je finale keuze maakt.

Wat is het verschil tussen een boxspring en een bed?

Het grootste verschil tussen een boxspring en een bed zit hem in de onderlaag. Bij een boxspring heb je een boxspringbodem met daarbovenop een matras en eventueel een topmatras. Zo’n bodem is een houten box op poten waarin metalen veren zitten. Dankzij de stoffering ziet het er onmiddellijk een pak luxueuzer uit. Daarnaast bepaalt een gestoffeerd hoofd- en/of voetenbord het beeld van een luxe boxspring compleet. Een klassiek bed daarentegen heeft meestal een lattenbodem met daarbovenop een matras. Uiteraard kan je ook hier de houten of metalen uitvoering laten bekleden met stof of een lederlook.

Kies je voor een boxspring of voor een klassiek bed met lattenbodem?
Dankzij onze expertise beantwoorden we enkele van de meest gestelde vragen over het verschil tussen een boxspring en een bed.

De moeilijke keuze tussen een boxspring of bed

Smaken verschillen en dat is bij de keuze tussen een boxspring of een bed natuurlijk niet anders. Feit is dat een boxspring vaak hoger is, waardoor het makkelijker is om ’s ochtends eruit te stappen, ideaal voor ouderen of zwangere vrouwen. Technische snufjes zoals dat het bed elektrisch verstelbaar is, maken dat het een extra comfortwaarde biedt. De uitstraling van een luxe boxspring zorgt bovendien vaak voor een echte eyecatcher in je slaapkamer.

Qua slaapcomfort is er weinig verschil, ondanks wat er vaak ten onrechte wordt beweerd. Een boxspring is niet per definitie beter dan een lattenbodem of omgekeerd.

Het ligcomfort is gelijkaardig, de lichaamsondersteuning navenant. Een boxspring kan anderzijds wel een oplossing zijn voor koppels die andere slaapverwachtingen hebben. De combinatie van twee aparte matrassen wordt bij een luxe boxspring namelijk een pak minder voelbaar. Verder biedt het ook tal van voordelen in functie van ventilatie en vochtregulatie.

Waar koop je een gepaste boxspring of bed?

Bij de aankoop van een boxspring of bed ga je niet over één nacht ijs. Het belangrijkste is vooral dat je je nieuwe bed uitgebreid test. Laat je verder adviseren door een expert, zodat jouw lichaam krijgt wat het verdient. Luister naar wat je lichaam nodig heeft en krijg er gepast advies bij over je ultieme slaapcomfort. De meubelexperts van Raffino zorgen ervoor dat je op beide oren kan slapen na een bezoek aan onze toonzaal.

Bij de aankoop van een boxspring of bed ga je niet over één nacht ijs.
boxspring bed boxspring of bed luxe boxspring lattenbodem boxspring bed boxspring of bed luxe boxspring lattenbodem

JOUW COMFORT, DAG EN NACHT

BEKIJK MEER