• salon zetel stoffen salon lederen salon
 • salon zetel stoffen salon lederen salon
 • salon zetel stoffen salon lederen salon
VANDAAG Gesloten
 • Di 20/04:

  Gesloten

 • Woe 21/04:

  10:00 tot 18:00u

 • Do 22/04:

  10:00 tot 18:00u

 • Vr 23/04:

  10:00 tot 18:00u

 • Za 24/04:

  10:00 tot 18:00u

 • Zo 25/04:

  13:00 tot 18:00u

 • Ma 26/04:

  Gesloten

 • Feestdagen:

  13:00 tot 18:00u

21 reviews
4.5/5
Raffino
Visit our shop for the latest prices.
PUURSESTEENWEG 397 2880 BORNEM
037762868

De ideale combo: huisdier en salon

Ben jij zoals vele Belgen en is jouw ideale zondagavond eentje waar je lekker onderuit zakt in je salon met een zak chips, je favoriete film én je huisdier? Dan is zo’n zetelmomentje altijd wat dubbel. Want het is leuk voor de quality time met je viervoeter, maar is het ook leuk voor je zetel? Zeker wanneer je salon al wat afgesleten is en het tijd is voor de aankoop van een gloednieuw salon, rest alleen nog de vraag: in welk materiaal? Ga je voor een lederen salon of toch maar eerder voor een stoffen salon? De meubelspecialisten van Raffino gingen op onderzoek voor jouw ultieme zetel comfort!

Het type salon hangt af van je huisdier

In je zoektocht naar het ideale salon is het een kwestie van welk dier je in huis hebt rondlopen. Zo simpel kan het leven zijn. Een stoffen zetel bij een kat behoort zeker tot de mogelijkheden. Al vraagt dat wel het nodige onderhoud. Lekker kwistig zijn met je stofzuiger om alle haren in je salon de baas te blijven, om zo maar iets te zeggen. Kies bij de keuze van je stoffen zetel zeker voor een kleur waar de haren niet te veel opvallen. Het bespaart je heel wat kopzorgen en dus uren kuiswerk. Denk eraan dat haartjes makkelijker blijven vaststeken in een zetel met een geweven stof. En de kans bestaat dat je kat er maar al te graag haar nagels zal inzetten. Een veiligere keuze is ribstof.

In je zoektocht naar het ideale salon is het een kwestie van welk dier je in huis hebt rondlopen.
Handig meegenomen dat zo’n ribstof terug helemaal in is. Is jouw huisdier een hond? Dan is een stoffen salon al iets delicater. De geur kan immers makkelijker in zo’n zetel trekken. Een grote doek of plaid kan dan wel weer helpen, dat is nu eenmaal makkelijker te wassen.
Tips voor een huisdiervriendelijk salon.

Tips voor een huisdiervriendelijk salon

De allergrootste tip klinkt misschien weinig diervriendelijk, maar is wel de allerbeste oplossing voor je salon: leer je huisdier tijdig om niet in de zetel te liggen of erop te klimmen. Zo helpt de aanwezigheid van een krabpaal ervoor dat je salon buiten schot blijft. Al begrijpen we dat enkele cat lovers of dog people nu volop steigeren. Het is nu eenmaal supergezellig om je huisdier naast je te hebben tijdens die zoveelste aflevering van je favoriete serie. Opnieuw is de beste keuze een lederen salon. De zachtheid van het leer zorgt er trouwens voor dat de haartjes er makkelijker afglijden. Bovendien zijn vlekken makkelijker te reinigen bij lederen zetels.

Ook het geurabsorptieprobleem is bij lederen salons niet van toepassing. Zo lijkt het wel alsof je niets dan voordelen hebt. Hoewel, leer is niet zo fan van scherpe nageltjes. Krassen zijn dus onvermijdelijk. Zelfs al kies je een zetel met een iets dikker leer, je zal krassen blijven hebben. Een keuze voor een servicepakket van Raffino met een handige oplossing tegen krassen in leder is dé beste oplossing. Vraag ernaar bij je volgende bezoek!

Onderhoud je salon

Een lederen salon vraagt een regelmatig en degelijk onderhoud. Zo geef je je salon opnieuw wat zuurstof en lenigheid. Bovendien vallen krassen zo minder op. Wist je trouwens dat sommige soorten leder effectief beter bestand zijn tegen krassen? Heb je een stoffen salon en begin je je zorgen te maken? Daar hebben we de ideale oplossing voor. Zo bevat ons aanbod speciale onderhoudsproducten om zo’n stoffen salon waterdicht te maken. Jouw waterdichte oplossing voor huisdier-kopzorgen. Geniet ten volle van je salon, want dat blijft natuurlijk de bedoeling.

Een lederen salon vraagt een regelmatig en degelijk onderhoud.
salon zetel stoffen salon lederen salon type salon salon zetel stoffen salon lederen salon type salon

JOUW COMFORT, DAG EN NACHT

BEKIJK MEER