• salon nieuwe salon klassiek salon comfortabel salon
 • salon nieuwe salon klassiek salon comfortabel salon
 • salon nieuwe salon klassiek salon comfortabel salon
VANDAAG Gesloten
 • Di 20/04:

  Gesloten

 • Woe 21/04:

  10:00 tot 18:00u

 • Do 22/04:

  10:00 tot 18:00u

 • Vr 23/04:

  10:00 tot 18:00u

 • Za 24/04:

  10:00 tot 18:00u

 • Zo 25/04:

  13:00 tot 18:00u

 • Ma 26/04:

  Gesloten

 • Feestdagen:

  13:00 tot 18:00u

21 reviews
4.5/5
Raffino
Visit our shop for the latest prices.
PUURSESTEENWEG 397 2880 BORNEM
037762868

5 tips bij de aankoop van een salon

Ooit al nagedacht over hoeveel tijd je doorbrengt in je salon? Even uitpuffen of gezellig keuvelen met je bezoek. Rechtop, met je voeten omhoog of languit liggend. Kortom, je salon is dé plek waar je tot rust komt, een powernapje pleegt of gewoon, tijd doorbrengt. Redenen genoeg om de aankoop van je nieuwe sofa goed te overdenken dus. De interieurspecialisten van Raffino geven hun 5 ultieme tips die je kunnen helpen om de juiste salon te kopen. Doe er je voordeel mee.

Tip 1: Je salon uitmeten

Meet je woonkamer voor je naar je favoriete meubelwinkel vertrekt. Bepaal daardoor de ideale afmetingen van je nieuwe salon. Is er bijvoorbeeld nog wel voldoende plaats voor je salontafel of is de afstand tot je televisietoestel niet te ver? Heb je nog wat kartonnen dozen op overschot? Visualiseer dan je ideale salonopstelling. Zo ken je onmiddellijk je mogelijkheden en weet je of je best voor een hoeksalon, klassiek salon of toch een salon met longchair kiest.

Ooit al nagedacht over hoeveel tijd je doorbrengt in je salon?

Tip 2: Een degelijk frame en goede vering voor je salon

Het frame van je salon is de basis van alles. Kies voor een salon met massief hout in het frame. Of ga voor dikke metalen frames uit één stuk. Naast het uitzicht moet je nieuwe salon vooral heel comfortabel zitten. Er zit dus maar één ding op tijdens je bezoek aan de meubelwinkel: zitten, zitten, zitten en ohja zitten. Nosagveren uit metaal bieden een zeer goede steun en worden vooral gebruikt door kwaliteitsvolle fabrikanten. Pocketveren behouden dan weer het langst hun densiteit. Ze zitten ook vaak het stevigste van allemaal. Laat je dus vooral adviseren door een specialist!

Je salon is dé plek waar je tot rust komt, een powernapje pleegt of gewoon, tijd doorbrengt.

Tip 3: Een goed gevuld salon is er twee waard

Een salon biedt vooral een hoge comfortgraad door de combinatie van de vering en een goede vulling. Een nieuwe zetel kopen doe je dus best mét advies van een specialist. Koudschuim is een betere keuze dan polyetherschuim. Koudschuim is duurder, maar heeft wel een goede comfortkwaliteit en is bovendien duurzaam. Een extra zachte fauteuil bekom je door een polyesterdeken als toplaag. Uiteraard zijn ook eenden-, ganzenveren of eendendons heel comfortabel, al moet je dan wel regelmatig je kussens opschudden.

Tip 4: Iedereen wil toch een comfortabel salon?

Afhankelijk van hoe jij je salon het liefst gebruikt, zijn er hier tal van mogelijkheden. Zit je vaak rechtop samen met je bezoek? Ga dan voor ondiepe zetels met hoge armleuning. Lig je vooral te chillen in je sofa met je voeten in de zetel? Dan is een model met diepe zitruimte jouw match. Ook hier is uittesten jouw mantra tijdens je zoektocht!

Tip 5: Je salon zorgt voor stof tot nadenken

De stof en bijhorende kleur van je salon zal het uitzicht van je interieur voor een groot stuk bepalen. Bij het kiezen van het materiaal van je meubel telt natuurlijk in de eerste plaats je eigen voorkeur. Heb anderzijds toch ook aandacht voor de duurzaamheid van je zetel. Een lederen salon is bijvoorbeeld een goede keuze wanneer je kinderen hebt. Een stoffen zetel zorgt dan weer voor extra warmte, maar is iets minder vlekbestendig.

Veel plezier met je zoektocht in onze showroom! En je weet onze interieurspecialisten te vinden als je extra hulp of bijkomende tips kan gebruiken.

De stof en bijhorende kleur van je salon zal het uitzicht van je interieur voor een groot stuk bepalen.
salon nieuwe salon klassiek salon comfortabel salon lederen salon salon nieuwe salon klassiek salon comfortabel salon lederen salon

JOUW COMFORT, DAG EN NACHT

BEKIJK MEER